MEZUNLAR KONSEYİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

MEZUNLAR KONSEYİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bölümümüzde 28 Nisan Cuma günü Mezunlar Konseyi Toplantısı gerçekleştirildi. 2006 yılında kurulan bölümümüz ilk mezunlarını 2011 yılında vererek günümüze kadar yüzlerce öğrencinin mezun olduğu bir bölüm haline gelmiştir. Bu kapsamda, sayıları giderek artan mezunlarımızı izlemek ve iletişimi koparmamak adına ilkini gerçekleştirdiğimiz Mezunlar Konseyi Toplantısına çeşitli yıllarda mezun olan öğrencilerimiz davet edildi. Mezunlarımız ile öğretim elemanlarımız online gerçekleştirilen toplantıda bir araya gelerek belirlenen gündem çerçevesinde fikir alışverişinde bulundular.  Bölüm başkanımız Doç. Dr. Rahman AKALIN’ın başkanlık ettiği toplantıda öncelikle mezunlarımıza, 2020 yılından bu yana yürütülen akreditasyon ve kalite çalışmalarına yönelik bilgilendirmeler yapıldı. Ardından üniversitemizin mezun bilgi sistemi tanıtılarak mezun öğrencilerimizin hem bölümümüz hem de üniversitemiz ile ilişkilerinin etkin kılmak adına sisteme kayıt olmaları teşvik edildi.

Toplantıda ayrıca dönem temsilcileri belirlendi. İleriki zamanlarda mezunlara yönelik gerçekleştirilecek çeşitli etkinliklerde dönem temsilcilerin irtibatı sağlama konusunda işbirliği sağlayacakları vurgusu yapıldı. Öte yandan programlarımızda geçerli ders planı hakkında görüşlerini bildiren mezunlar dil ve çeviri sektöründe ihtiyaç duyulan çeşitli uzmanlık ve yetkinliklere yönelik bilgilendirmelerde bulundu. Bu kapsamda, günümüzde teknoloji ve yapay zekânın çeviri sektöründeki öneminin giderek artmasından dolayı teknoloji destekli çeviriye yönelik derslerin artırtılması, çeviri sektöründe makine çevirisi sonrası çeviri düzeltme (machine translation post editing) uzmanlığının önemi, çeviri projesi yönetimine yönelik derslerin eklenmesi, sözlü çeviri eğitiminin sektörün beklentilerinin karşılaması, afette rehber çevirmenliğin ve acil müdahaleye yönelik terminolojik bilginin Toplum Çevirmenliği dersinde daha yoğun verilmesi ve uzmanlık alanı derslerinin seçmeli dersler ile çeşitlendirilmesi, uygulamalı derslerin daha yoğun verilmesi gibi öneriler dile getirildi.

Toplantıya katılan öğretim elemanları ise bölüm kapsamında verilen lisans eğitiminin ve uygulanan mevcut programın, öğrencilerin dil ve çeviri yetkinliklerinin geliştirilmesi yanında entelektüel açıdan gelişmelerine fırsat veren gelecekte ne yapmak istediklerine yönelik doğru kararlar verebilen vizyon sahibi ve sosyal bilimler alanında uzmanlaşmış bireyler olmalarına yönelik hizmet ettiğini vurguladılar. Toplantının kapanış konuşmasını gerçekleştiren Doç. Dr. AKALIN ise “ mezunlarımız ile bir araya gelip mezunlar toplantısı gerçekleştirmek bir açıdan da gerçeklik kontrolü yapmak adına önemlidir” ifadelerinde bulundu.

Ek Resimler
Bu içerik 02.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 159 kez okundu.