Tarihçe

Mütercim-Tercümanlık Bölümü 08.06.2006 tarihinde Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde kurulmuş olup İngilizce Mütercim-Tercümanlık ve Almanca Mütercim -Tercümanlık Anabilim Dalları, 2006–2007 Eğitim-Öğretim yılında lisans öğrencisi kabul ederek öğretime başlamıştır. Bulgarca Mütercim-Tercümanlık Anabilim Dalı ise 2007–2008 Eğitim-Öğretim yılında lisans öğrencisi kabul ederek öğretime başlamıştır. 07 Şubat 2008 tarihine dek Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde sürdürülen eğitim-öğretim faaliyetlerimiz, bu tarihten sonra Yükseköğretim Kurulu kararıyla Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesine aktarılmıştır. 04 Mart 2010 tarihine dek Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde yer alan bölümümüz, Fen-Edebiyat Fakültesinin kapatılması ve Edebiyat Fakültesi’nin kurulmasıyla Edebiyat Fakültesi bünyesindeki yerini almıştır. Mütercim-Tercümanlık Bölümümüz; Almanca Mütercim-Tercümanlık Anabilim Dalı, Bulgarca Mütercim-Tercümanlık Anabilim Dalı ve İngilizce Mütercim-Tercümanlık Anabilim Dalı olmak üzere üç anabilim dalından oluşmaktadır.
Bu içerik 17.07.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 3524 kez okundu.