GENÇLERE YABANCI DİLİN ÖNEMİ ANLATILDI

Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık Bölümü Almanca Mütercim Tercümanlık Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Aykut HALDAN lise öğrencilerinin yabancı dil öğrenimi konusunda farkındalık kazanması ve Mütercim Tercümanlık Bölümleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak adına TUBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında Trakya bölgesinde üç farklı lisede konuşmalar gerçekleştirmiştir.

Uzunköprü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Edirne Lisesi’nden sonra, Hayrabolu İmam Hatip Lisesi’nin girişimiyle Hayrabolu’daki tüm okulların katıldığı kapsamlı etkinlikte öğretim üyemiz "Yabancı Dilin İnsan Hayatındaki Önemi ve Türkiye’ de Yabancı Dil Eğitimi" konulu söyleşilerini gerçekleştirdi. Konuşmalarında "Bir dil bir insan, iki dil iki insan." sözü ile yabancı dil bilmenin insan hayatındaki önemini vurgulayan, Türkiye'de yabancı dil eğitimi ile ilgili bilgileri öğrencilerle paylaşan Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğretim Üyesi Aykut HALDAN gençlere “Dil bilmenin kariyer yaşamındaki öneminin her geçen gün daha da artacağını göreceğiz. Nasıl ki İngilizce bilmek ekstra bir önem taşımıyorsa, önümüzdeki yıllarda en az üç dil bilmek değerli hale gelecek. Daha iyi bir geleceğin kapılarını açacak başarılı kariyer hayatınız için dil gelişiminize önem vermelisiniz. Unutmayın, kendinize en büyük yatırımı dil öğrenerek yapabilirsiniz.” şeklinde tavsiyelerde bulundu. Öğretim üyemizi bu girişimlerinden dolayı kutlar, başarılarının devamı dileriz.

ResimResimResimResim

Bu içerik 16.12.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 515 kez okundu.