FAKÜLTEMİZDE MEZUNLAR GÜNÜ DÜZENLENDİ

Fakültemiz Mütercim Tercümanlık Bölümü, akreditasyon süreci kapsamında eğitim ve öğretim kalitesini yükseltmek amacıyla yürütülen çalışmalar çerçevesinde mezunlarıyla bir araya geldi. Bilindiği gibi bölüm mezunlarıyla iletişim hâlinde olmak akreditasyon sürecinin en önemli gereklerinden biridir. Bir yandan öğrencilerimizi akademik olarak yetiştirirken bir yandan da gerçek yaşam deneyimleriyle onları buluşturmak, nitelikli bir eğitim-öğretimin parçasıdır. Akreditasyon sürecinde olan Mütercim Tercümanlık Bölümü bu kapsamda “Mezunlar Konuşuyor 1” ve “Mezunlar Konuşuyor 2” etkinlikleri düzenledi.

10 Aralık 2021 Cuma günü gerçekleştirilen “Mezunlar Konuşuyor 1” etkinliğinde İngilizce Mütercim Tercümanlık Programı mezunlarından İstanbul Üniversitesi Çeviribilim Bölümünden Arş. Gör. Fatih İkiz, Türk Hava Yolları Kabin Memuru Yadigar Akyol, Güngen Denizcilik ve Tic. Aş.’de çevirmen olarak görev yapan Çağla Gurbet konuşmacı olarak yer aldılar. Moderatörlüğünü 3. Sınıf İngilizce Mütercim Tercümanlık Programı öğrencisi Mertcan Okul’un yaptığı etkinlikte, öğrencilerimizin anket çalışmalarıyla önceden hazırladığı sorular konuklara yöneltildi. Farklı iş sahalarının çeşitli sorumluluklar da getirdiği, lisans öğreniminde özellikle ikinci yabancı dil ile ilgili çalışmalara ağrılık verilmesi gerektiği mezunların özellikle vurguladıkları konulardı.

14 Aralık 2021 Salı günü gerçekleştirilen “Mezunlar Konuşuyor 2” etkinliğine ise Mütercim Tercümanlık Bölümü mezunlarımızdan Tüketici Elektroniği Sektöründe Yerelleştirme Programı ve Proje Yöneticisi olarak çalışan Enes Balay, Altyazı Çevirisi Sektöründe Serbest Çevirmenlik yapan Oğuzhan Songur, Bilişim Sektöründe Yerelleştirme Uzmanı olarak görev yapan Soykan Ataman konuşmacı olarak katıldı. Moderatörlüğünü 4. Sınıf İngilizce Mütercim Tercümanlık Programı öğrencisi Deniz Engin’in yaptığı etkinlikte, öğrencilerimizin yine anket çalışmalarıyla önceden hazırladıkları sorular konuklara yöneltildi. Soruların yanıtlanmasının ardından, konuşmacılar mezun oldukları bölümleri hakkındaki düşüncelerinden ve mezun olduktan sonraki kariyer deneyimlerinden bahsettiler.

İki ayrı günde yapılan etkinliklerde, öğrencilerimiz hem akademik alanda hem de özel sektörün çeşitli alanlarında yer almış mezunlarımızla bir araya gelme fırsatı elde ettiler. Öğrencilerimizin mezun olduktan sonra kendilerini nelerin beklediğini öğrenmeleri ve mezunlarımızın başarı öyküleriyle kendilerinin de neler başarabileceklerini görmeleri etkinliğimizin başlıca kazanımlarından olmuştur.  

Edebiyat Fakültesi olarak başta Mütercim Tercümanlık Bölümü yönetimi ile emeği geçen tüm hocalarımıza ve başarılı mezunlarımıza teşekkür ederiz. Mezunlar etkinliğini, Fakültemizin tüm bölümlerinde uygulamaya devam edeceğiz.

Ek Resimler
Bu içerik 20.12.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 384 kez okundu.