BÖLÜMÜMÜZDE AKREDİTASYON SEVİNCİ

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanlığının akreditasyon için başvurduğu yedi bölümün/programın tamamı akredite oldu. Bölümlerin/programların akredite olması, fakültede büyük sevinç yarattı.

Kurumların akreditasyonu, dünyada olduğu gibi ülkemizde de üzerinde önemle durulan bir konudur. Bugün Türk Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, bünyesinde oluşturduğu YÖKAK birimi ile üniversiteleri ziyaret etmekte, onları belli kriterlere göre değerlendirerek koşullu veya tam olarak akredite etmektedir. Aynı şekilde fakülte bünyesinde faaliyet gösteren muhtelif bölüm ve programlar ise istemleri hâlinde bağımsız dış akreditasyon kurumları tarafından ziyaret edilerek program ölçütlerine göre etraflı bir şekilde değerlendirilmekte ve sonuçta kriterleri karşılayan bölümler/programlar akredite edilmekte, karşılamayanlar ise bu haktan mahrum bırakılmaktadır. Akreditasyon, bilindiği gibi programların yetkinliği, düzenli ve sistematik işleyişi, öğrenci tercihleri ve üniversite derecelendirmelerinde son derece önemlidir. Bu itibarla bugün, üniversiteler birimlerini akredite edebilmek için büyük bir gayret içerisindedir.

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanlığı, üniversitemizin vizyonu doğrultusunda 2020 yılının sonunda bölümlerini/programlarını akredite ettirebilmek için akreditasyon çalışmalarını başlattı. Bu kapsamda tüm paydaşlarıyla yoğun bir mesaiye girerek ciddi hazırlık gerektiren bu süreç için lüzumlu planlamalar yaptı. FEDEK ölçütlerine göre bölümleri/programları yeniden gözden geçirdi ve tüm hazırlıklarını tamamladıktan sonra bağımsız akreditasyon kurumu olan FEDEK’e başvurdu. FEDEK, 2023 yılı Mayıs’ında Edebiyat Fakültesine ziyarette bulundu ve değerlendirmeler yaptı. Üç gün süren bu değerlendirmeler, 8 Ocak 2024 tarihinde FEDEK genel kurulunda nihai olarak karara bağlandı. Bu karara göre Edebiyat Fakültesinin başvuru yaptığı yedi bölümün/programın tamamı akredite olmaya hak kazandı. Akredite olan bölümlerimiz/programlarımız ve akreditasyon süreleri şöyledir:

Bölümümüzden İngilizce Mütercüm ve Tercümanlık A.B.D., Almanca Mütercüm ve Tercümanlık A.B.D. akredite olan Programlarımız oldu. 

Bu başarının üniversitemiz, fakültemiz ve bölümlerimiz için hayırlı olmasını dileriz.

Ek Dosyalar
Bu içerik 18.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 64 kez okundu.