T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI FEDEK AKREDİTASYON ÇALIŞMALARI DERS DOSYASI HAZIRLAMA KILAVUZU


Sayın Öğretim Elemanımız,

 

Bildiğiniz   üzere   fakültemiz   bölümlerinde/programlarında   Akreditasyon   çalışmaları başlamış ve bu kapsamda çalışmalar yoğun şekilde devam etmektedir. Bölümlerde uygulanan derslerin ve sınavların şeffaf ve denetlenebilir olmasını, yanı sıra iş yükleri önceden belirlenmiş, belli   standartları   olan   seri,   düzenli   ve   disiplinli   işleyen   bölümlere   sahip   olmayı   sağlayacak çalışmalar olarak gördüğümüz bu sürecin en önemli ayaklarından biri, öğretim elemanlarımızın sorumlu   oldukları   derslerin   FEDEK   ölçülerine   göre   sistematik   bir   şekilde   hazırlanması   ve arşivlenmesidir.   Öğretim   elemanlarımıza   destek   olması, salgın   döneminde   Ders   Dosyasının hazırlanmasıyla ilgili sorulara cevap sunması ve böylece bölümlerin belli bir standarta/birliğe göre süreci yürütmesi amacıyla bir DERS DOSYASI HAZIRLAMA KILAVUZU hazırladık.

Aşağıda bir ders   üzerinden   örnekli   ve   açıklamalı   bir   şekilde   hazırlayarak   sunduğumuz bu kılavuzun size yardımcı olacağını, işinizi kolaylaştıracağını umuyoruz.

Aşağıdaki örnekte görüldüğü üzere uzaktan eğitime devam edeceğimiz salgın dönemine uygun olarak ders dosyalarında olması gereken belgelerin önemli bir bölümünü sayısal (dijital) olarak arşivlemeyi uygun bulduk. FEDEK tarafından da onaylanan bu değişiklik ile hem kâğıt israfından hem de büyük bir iş yükünden tasarruf etmiş olacağız. Yüzyüze eğitim başladığında FEDEK ile yeniden görüşülerek taleplerine göre değişiklikler olabilir. Ancak Bahar döneminde de  burada  belirttiğimiz   şekilde  Ders  Dosyası  hazırlanacağı   konusunda  herhangi  bir  tereddüt yoktur. Aşağıdaki açıklamaların yeterli olmaması durumunda dekanlık ile iletişime geçmenizi belirtir, sağlıklı günler dileriz.

                                                                                                                                          Dekanlık

Ek Dosyalar
Bu içerik 01.03.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 673 kez okundu.