ORYANTASYON TOPLANTISI YAPILDI

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında bölümümüze yeni kayıt olan 1. sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon programı gerçekleştirildi. Bölümümüz 304 nolu derslikte gerçekleştirilen programda, Almanca Mütercim Tercümanlık Ana Bilim Dalı, Bulgarca Mütercim Tercümanlık Ana Bilim Dalı ve İngilizce Mütercim Tercümanlık Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri ve öğrencileri yer aldı. Öğretim üyelerinin kendilerini tanıtarak öğencilere başarılar dilemelerinin ardından, Öğr. Gör. Dr. Fatma Özkan’ın sunumuyla öğrencilere bölüm ve anabilim dalları hakkında bilgi verildi. Sunumda fakültemizin ve bölümümüzün fiziki yapısı, idari ve akademik kadrosu hakkında bilgiler yer aldı. Sunumu devralan Doç. Dr. Aslı Araboğlu, bölümümüzde öğrencilere sağlanan öğrenci değişim programlarından sözetti. Ardından öğrencilerin sorularını yanıtlandı.
Daha sonra öğrencilere yararlanabilecekleri ortak alanlar (Sağlık, Yemekhane, Yurt, Kütüphane vb.) ve yerleşkeler anlatıldı. Bölüm tanıtımının ardından bölümümüzde etkin faaliyet gösteren öğrenci topluluklarından Trakya Üniversitesi Çeviri Topluluğu’nun (TÜÇEV) tanıtımı yapıldı. TÜÇEV başkanı Şevval Mutlu ve yönetim kadrosundan diğer öğrenciler 2022-2023 yılında TÜÇEV’in gerçekleştirdiği etkinlikler hakkında ayrıntılı bilgi verip bölüme yeni gelen arkadaşlarını motive edici konuşmalar yaptı.


Oryantasyon programı, öğrencilere bölümün web sitesinin tanıtımı, sınıf danışmanlıkları, kredi sistemi, yönetmelikler ve sınav sistemi hakkındaki bilgilendirmelerle son buldu.

Ek Resimler
Bu içerik 30.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 70 kez okundu.